Leysen voor een stille nacht

Dit moet wel een kerstconcert zijn! Maar dan uiteraard – noblesse oblige! – eentje met een twist. Na een druk druk druk jaar met drie koorwedstrijden, o.m. bekroond met 96% in de provinciale koorwedstrijd van Brabant en met de publieksprijs in Mosbach (D), staan er nu drie stukjes muzikale kersttaart klaar.

Eerst duikt de Camerata Aetas Nova in het schitterend kerstrepertoire van King’s College in Cambridge, waarvoor Britse componisten elk jaar nieuwe (en bewerkingen van oude) Carols schrijven: traditie en vernieuwing hand in hand! Daarna volgen hedendaagse bewerkingen van Vlaamse kerstleysen, waaronder Schollaerts magnum opus: het achtstemmig motet “Een kint geboren in Bethlehem”, en Vic Nees’ suite “Emmanuel”. En tenslotte staat er een verrassende selectie uit het betere kerstwerk in close harmony-stijl op het programma. Voor ieder wat wils!

We voorzien ook een plaatsje voor de prille klanken van het vocaal kwartet ¡Cuerdas!, met daarin onder meer enkele Camerata-leden.

The place to be: Kerk van Boven-Lo (Heidebergstraat 262, Kessel-Lo)
Wanneer: zaterdag 20 december, 20u00
Info en reservatie: Dit concert is uitverkocht
Nadien is er mogelijkheid tot napraten bij een glaasje op een stemmige receptie, georganiseerd door en ten voordele van de scouts van Boven-Lo.

Noteer in je agenda nu al volgende concerten van de Camerata Aetas Nova:
6 juni 2015: een exotische duik in het betere Zuid-Amerikaanse koorrepertoire
15 november 2015: de Camerata viert haar 15de verjaardag: verrassingen alom!