Jubileumconcert

15 jaar Camerata Aetas Nova
15 november 2015, 15u15 – Grote Aula Maria-Theresiacollege, Leuven

Feest! Al zeggen we dat zelf: we zijn daar goed in bij Camerata Aetas Nova. We vierden in december 2014 een sfeervol internationaal getint kerstfeest met onze “Leysen voor een Stille Nacht”, en we creëerden nog maar pas in mei laatstleden een heuse, kleurrijke en druk bijgewoonde “Fiesta Latino-Americana”. En zie: nu gaan we er dan alwéér voor, en het wordt nóg beter. Want hier komt ons enige, echte, super-feestelijke jubileumconcert dat onze 15de verjaardag kracht moet bijzetten en meteen de poorten wijd zal openen voor minstens nog eens 15 jaren.

Jullie kennen ons: we doen dat met stijl! En dus gaf het koor een compositieopdracht aan Kurt Bikkembergs. Hij moest het voorbije anderhalve decennium omzetten in klank bij drie nogal notoire feesten uit de cultuurgeschiedenis. Eerst het banket (zeg maar: orgie!) van Trimalchio zoals te vinden bij de Romein Suetonius, dan het veel ingetogener feest van Babette (in de film van Gabriel Axel uit 1987 naar de novelle van Karen Blixen). En ten slotte het dorpse bruiloftsfeest op het immer populaire schilderij van Pieter Breugel de Oude uit ca. 1566. Je kan je voorstellen wat Bikkembergs daarvan gemaakt heeft, en met welk plezier hij zijn ’tricky’ koorpartijen verder heeft ingekleurd met het curieuze instrumentale trio van viool, gitaar en piccolo!

En daarna wordt het weldoordachte nostalgie: we zochten – via echte verkiezingen bij onze zangers – in het archief de voorkeurstukken bij elkaar uit de voorbije 15 jaren. Dat dit een bont allegaartje van topwerken opleverde, zal niemand verbazen. En ook niet dat we die met heel veel 15-jarig plezier gaan zingen.

Dus: tot dan! En ook nog: we schenken er een glas bij!

Tickets via www.camerata.be/reservatie of via de koorleden.