Camerata Aetas Nova scoort

Beste Camerata-sympathisanten,

De provinciale koorwedstrijd en de Internationaler Wettbewerb für Kammerchöre Mosbach zijn beide nét achter de rug, en we houden er aan onze ervaringen en prestaties met jullie te delen.

Eerst en vooral melden we bijzonder fier dat we op 27 april tijdens de provinciale wedstrijd in Oud-Heverlee met 96 procent een medaille van de provincie behaalden in de ere-afdeling en zodoende een gedeelde eerste plaats met Musa Horti uit Leuven.

Daarnaast hebben we in Mosbach een eervolle finaleplaats behaald én bovendien het publiek zo weten te bekoren met ons gevarieerde programma met zorgvuldig afgestemde choreografie, dat we de publieksprijs in de wacht sleepten.
Maar los van prijzen en vermeldingen leverde deze deelname ons nog zoveel meer op, zoals een zeer aangenaam verblijf in een pittoresk stadje, de versteviging van onze groepscohesie, een internationale wedstrijd- en concertervaring, de kennismaking met diverse koren en de mogelijkheid ons netwerk nog verder te verruimen, de onvergetelijke belevenis om Mendelssohn te zingen met meer dan 100 zangers, de faam van notoire sfeermakers op de afterparty na de prijsuitreiking, …

We zijn ervan overtuigd dat we ons programma de komende weken nog kunnen laten groeien, om eind mei op Florilège Vocal in Tours opnieuw de uitdaging aan te gaan. En daar hebben we nu al erg veel zin in!

Tot slot: Het muziekprogramma Cluster maakte op 5 mei een reportage van de wedstrijd in Mosbach. U kunt dit audioverslag nog tot volgende week beluisteren op de webstek van SWR2, de Duitse radio Südwestfunk: http://www.swr.de/swr2/programm/sendungen/cluster/-/id=10748564/ncdfih/index.html

U kan ons ook volgen via onze facebookpagina: http://www.facebook.com/CamerataAetasNova

Tot heel binnenkort,
Camerata Aetas Nova