Benefietconcert

Beste sympathisanten,

Niet zonder trots kunnen we u melden dat De Camerata Aetas Nova aan het begin staat van wat een boeiend jaar boordevol muzikale uitdagingen belooft te worden! We werden namelijk geselecteerd om deel te nemen aan twee internationale koorwedstrijden, meer bepaald het Internationaler Wettbewerb für Kammerchöre Mosbach (Duitsland) en het Florilège Vocal de Tours (Frankrijk), die beiden in mei zullen plaatsvinden.

Maar eerst bijten we de spits af met onze deelname aan het benefietconcert ‘Heart for a Brain’, georganiseerd door één van onze tenoren, dr. Michiel Verfaillie, neurochirurg in opleiding. Samen met het vocaal ensemble Viermaliks en het mannenkoor Hommeros uit Mechelen zorgen we voor een gevarieerd programma. Dit niet te missen evenement gaat door op zaterdag 1 februari 2014 om 19u30 in de kapel van het Heilig-Hartinstituut te Heverlee.

De opbrengst ervan gaat naar een Leuvens laboratorium dat onderzoek doet naar vaccinatietherapie voor “maligne gliomen”. Dat zijn kwaadaardige hersentumoren met een zeer sombere prognose, die zowel kinderen als volwassenen treffen. Het Leuvens onderzoeksteam o.l.v. Prof. De Vleeschouwer werkt hiervoor samen met het onderzoeksteam van Prof. Van Gool, die de kinderoncologie verzorgt. Deze vaccinatietherapie is aanvullend op de klassieke behandeling, bestaande uit bestraling en chemotherapie na heelkunde. Het doel is antistoffen aan te maken om de tumorcellen te bestrijden. De laatste jaren worden erg belofte- en hoopvolle resultaten met het vaccin geboekt. De productie ervan is echter een procedure die veel mankracht, tijd en geld vraagt.

Iedereen die dit goede doel wil steunen, genietend van prachtige muziek met een glaasje achteraf, is van harte welkom!

Vriendelijke groeten,
Camerata Aetas Nova

Programma
Zaterdag 1 februari 2014 in de kapel van het Heilig-Hartinstituut te Heverlee, 19u30

Intrede huwelijkMichiel Verfaillie
Winter Mountain MorningMichiel Verfaillie
Come Away, DeathJaakko Mäntyjärvi
De profundis clamaviVic Nees
Yver, vous n’estes qu’un villainClaude Debussy