Sneeuw

Beste

Komende zaterdag sneeuwt het nog eens in Leuven, meer bepaald in de kapel van het Heilig-Hartinstituut in Heverlee. Immers, de Camerata Aetas Nova brengt dan onder leiding van Dieter Staelens een boeiend koorprogramma met jeugdsentiment uit Europees erfgoed, maar ook met creaties van jonge componisten, zelfs uit eigen gelederen. Raymond Schroyens herschreef voor ons op madrigaleske wijze een oud liedje van hem, maar ook Vic Nees en Kurt Bikkembergs binden ons de sneeuwschoenen aan. Debussy en Poulenc, en ook Hindemith, kijken door een Franse bril naar al dat wit geweld. En Bo Holten, die, toen we aantraden voor de titel van Koor van het Jaar, zijn First Snow (h)erkende, knikte en hoorde dat het goed was, mocht niet op het programma ontbreken.

U bent dus van harte welkom op zaterdag 23 februari om 20u. Voor meer info en reservatie kan u terecht op onze website www.camerata.be.

We geven u graag ook alvast de data van onze volgende concertproducties mee:

  • Op zaterdag 11 mei voert de Camerata Aetas Nova het Requiem van Krafft uit in de Sint-Pieterskerk van Leuven
  • Op zaterdag 19 oktober bent u opnieuw welkom in de kapel van het Heilig-Hartinstituut in Heverlee voor Kwintessens. We brengen u dan vijf grotere werken van vijf nog levende componisten uit Vlaanderen, Nederland, Frankrijk, Engeland en Finland.

We houden u van deze projecten uiteraard verdere op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Labels: