Nachtlied

Camerata Aetas Nova presenteert:

N A C H T L I E D

27 november 2010, 20u
Predikherenkerk, Leuven

Beste Camerata-connectie !

U herinnert zich zeker wel dat wij, de Camerata Aetas Nova, eind 2008 in de prestigieuze wedstrijd van Koor&Stem en Canvas de titel “Koor van het Jaar” veroverden.  We zijn er nog steeds trots op, en het vormde bovendien een mooi opstapje naar onze tiende verjaardag. Sindsdien is het druk geweest, zéér druk!  We hebben veel gezongen, en u kon ons op heel wat plaatsen tegenkomen, maar we hebben u daardoor – toegegeven – via deze weg wat verwaarloosd, maar hier zijn we weer.  Want een feestjaar vraagt om actie, en die komt eraan.    

Noblesse oblige!  Zoals u hierboven leest hebben we een heel nieuw programma voor u in petto, eentje dat we mogen presenteren onder de vleugels van 30CC nog wel, Leuvens eigenste stedelijke cultuuraanbieder. Koorwerken rond het begrip “nacht” zijn er genoeg, maar wij zochten snoepjes voor u bij elkaar, die in de unieke sfeer van de gotische Predikherenkerk (die we lichtjes naar onze hand en voet zetten) helemaal tot hun recht zullen komen.  Centraal staan twee grotere werken.  Het eerste is zelfs gloednieuw en uniek.  Het koor gaf immers een compositieopdracht aan zo maar eventjes vier verschillende componisten, twee ouwe rotten en twee jonge nieuwkomers: Vic Nees, Raymond Schroyens, Michaël Vancraeynest en Maarten Van Ingelgem. Samen schreven ze voor ons een vierdelige koorcantate: “Nachtlied”.  En daarnaast vonden we dat Vic Nees’ “Liedjes voor de Slapelozen” uit 1979 dringend aan een herneming toe waren.  En o.m. daarom is ook pianist Frederik Martens van de partij. Daaromheen weven zich dan werken van Bikkembergs, Britten, Grieg, Hahn, Saint-Saëns en anderen.  Sfeer genoeg dus!

U komt toch luisteren?  Vanaf zaterdag 28 augustus e.k. kan u voor tickets terecht op http://www.30cc.be.  Aan zeer democratische prijzen: 12 & 10 euro. Het zal een beetje drummen worden!  Iets meer info op : http://www.30cc.be/programma/klassieke-muziek/nachtlied.jsp.

Bovendien zet de Camerata Aetas Nova – jawél: nog steeds onder leiding van Dieter Staelens! – dit programma, een week na de première, ook op cd  (onze tweede na de erg goed ontvangen “Hovenier van de Nacht” met muziek van Kurt Bikkembergs uit 2007; lees meer op http://www.camerata.be/?q=hovenier), en op het concert van 27 november kan u die meteen aan een interessante prijs bestellen.

We kijken naar u uit!

U kan deze nieuwsbrief ook online lezen.

Labels: